Min baggrund

Jeg er uddannet professionsbachelor i fysioterapi fra Fysioterapeutskolen i Odense i januar 2006. En uddannelse som det er et krav at have gennemført for at blive optaget på uddannelsen til hestefysioterapeut og –osteopat i såvel Danmark som i udlandet.

I november 2011 blev jeg dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut og –osteopat under DHFO. Det har givet mig muligheden for at arbejde med min fascination: Hestene - deres anatomi, fysiologi og biomekanik – kroppens plasticitet, og hvordan jeg gennem min behandling kan hjælpe hest og rytter til et bedre samarbejde.

Fra mit daglige virke som fysioterapeut kender jeg til vigtigheden af et stærkt tværfagligt og monofagligt arbejde, hvilket jeg vil tilstræbe at optimere i hestebranchen. Alt for ofte får heste skader, længerevarende boksro og for ringe genoptræning. Mange gange kommer skaden igen med ringere chance for fuldstændig opheling. Det betyder ofte, at hesten bliver kasseret. Jeg lægger stor vægt på, at behandlingen af hesten varetager den hele eqvipage med henblik på at finde frem til årsagerne til hestens problemer og ikke blot symptombehandle.

Mit store ønske har altid været at kunne arbejde med heste. Det har altid fascineret mig, hvordan træningen af disse atleter har resulteret i smukke graciøse bevægelser, kraftfuld veludviklet muskulatur og et tilsyneladende let samarbejde mellem hest og menneske. Jeg har redet, siden jeg var barn og haft med heste at gøre stort set hele mit liv. Jeg er dressurrytter og starter indimellem stævner, men det er den daglige træning og arbejdet med hestene i min hverdag, som jeg nyder og holder meget af.

 

Mine heste gennem de senere år:


Nicholaj f. og købt i 1997, uddannet til MB dressur.

Solgt til USA i 2007. F: Urprinz, MF: Ukendt

 

Kimberley f. 1992. Avlshoppe.
I fol med Belissimo M primo maj 2013.

F: Hønnerups Melody Maker, MF: Lohengrin

 

Ringer’s Kasja f. 2007.
Aflivet som følge af foldskade og
fraktur af femur i 24.09.2009.

F: Newman, MF: Hønnerups Melody Maker

 

Ringer’s Don Juan f. 2008.

F: Uno Don Diego, MF: Hønnerups Melody Maker

 

Mon Cæur f. 2002. Købt i 2006.
Pt. uddannet til MA dressur.

F: Diamond Hit, MF: Bon Bonaparte”