Forside Profil Priser Kontakt Artikler

Profil

Jeg er uddannet professionsbachelor i fysioterapi fra Fysioterapeutskolen i Odense i januar 2006. En uddannelse, som det er et krav at have gennemført for at blive optaget på uddannelsen til hestefysioterapeut og –osteopat i såvel Danmark som i udlandet.

I november 2011 blev jeg uddannet og dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut og –osteopat under DHFO. Det har givet mig muligheden for at arbejde med min passion – hestene! Deres anatomi, fysiologi og biomekanik har altid fascineret mig. Som hestefysioterapeut og –osteopat kan jeg yde hjælp til at bevare kroppens plasticitet – evnen til at fungere bedre, så vejen til succes bliver kortere, og samarbejdet mellem hest og rytter optimeres.

Fra min erfaring som humanfysioterapeut kender jeg til vigtigheden af et stærkt tværfagligt samt monofagligt arbejde, hvorfor jeg ofte henviser til andre samarbejdspartnere, så hestens evne til heling forbedres og årsagen til problemerne bliver adresseret.

Alt for ofte får heste skader, længerevarende boksro samt ringe genoptræning og rehabilitering. Mange gange kommer skaden igen med ringere chance for fuldstændig opheling. Det betyder ofte, at hesten bliver erklæret uanvendelig.


Jeg lægger stor vægt på, at behandlingen af hesten varetager den hele equipage med henblik på at finde frem til årsagen til hestens problemer og ikke blot symptombehandling.

Det har altid fascineret mig, hvordan træningen af hesten som atlet har kunne resultere i smukke yndefulde bevægelser, øget smidighed og elasticitet, hurtighed, stærk muskulatur og kraftfulde funktioner og reaktioner. Jeg har redet, siden jeg var barn, og haft med heste at gøre stort set hele mit liv. Jeg selv er dressurrytter og hobbyavler, og nyder den daglige omgang og træning med hestene.

Jeg finder det særdeles vigtigt at følge med i det, der rører sig omkring hestefysioterapi, -osteopati, rehabilitering og træning og deltager derfor aktivt i relevante kurser, uddannelser og konferencer.Specialist i Hestefysioterapi og -Osteopati / Prof. Bach. i FysioterapiDorte Ringer
Granvej 9
5250 Odense SV

dorte@fynshestefys.dk / Tlf: 2921 2159

Fynshestefys.dk, CVR 33 31 83 16